På Mandala Soul är vi inte bara måna om att våra medmänniskor ska må bra, vi är lika måna om att vår planet, Moder Jord ska må bra! Därför väljer vi alltid ekologiska och miljövänliga produkter när vi handlar. Vi försöker minimera förbrukningen av både vatten och el i studion och återanvänder så mycket som möjligt.

Vi använder inga starka rengöringsmedel eller tvättmedel, då dessa går rakt ut i våra hav och förorenar och dödar. Välj jordklokt du med! Byt ut YES mot ett miljövänligare diskmedel och använd grönsåpa till att skura golven. Istället för att köpa nya disktrasor använder vi frotté handdukar klippta i lagom storlek. De funkar precis lika bra och kan slängas i tvätten när de blir äckliga. Istället för en diskborste i plast (som dessutom inte går att återvinna!) så använder vi en ekologisk diskborste av trä med ett munstycke som går att byta ut. Smart, snyggt och så mycket bättre för miljön! Detsamma gäller tandborstar, de går inte heller att återvinna så vi använder oss utav bambutandborstar istället. De håller precis lika länge som en vanlig tandborste och känns mycket bättre och fräschare. Hallå, det är faktiskt 2018!?

Sen kommer vi till tandkrämen, som oftast innehåller fluor. Det kanske inte är en miljöbov, men det är en bov när det kommer till att uppnå högre medvetande. Vill man hålla på med meditation och yoga ska man definitivt se till att undvika fluor då det påverkar vår tallkottskörtel. Idag finns det flera olika märken med fluorfri tandkräm. Fråga i din livmedelsbutik!

Vi källsorterar även alla våra sopor så när du är i studion har vi två separata kärl för brännbart och kompost. Har du andra sopor om sorteras som plast/tidningar/kartong finns kärl för dessa inne i köket. Fråga oss så lägger vi ditt avfall på rätt plats!

Andra saker du kan göra för att hjälpa Mamma Gaia

  • Kör bara tvättmaskinen när den är helt full

  • Slå aldrig ut vatten i vasken, använd det till något. Vattna blommorna, diska, skura golven?

  • Släck lampor i rum där du inte är och använd energisparlampor

  • Köp ekologiskt, om fler väljer att handla ekologiska produkter kommer priserna tillslut att gå ner

  • Ät vegetariskt eller veganskt i alla fall ett par gånger i veckan (helst oftare)

  • Dra ur kontakter på elektronik som står på stand-by

  • Plocka upp skräp i naturen

  • Använd miljövänligt tvättmedel, diskmedel, tvål och tandkräm

And the list goes on and on :) Om det är något som du inte har ett miljövänligt alternativ till så är det bara att Googla det. Tack för din insats!