IMG_6425.jpg

Våra Klasser

På Mandala Studio hittar du ett stort utbud av olika typer av yogaklasser. Alla våra lärare är certifierade och utbildade inom sin specifika typ av yoga.

Du som elev utgår alltid efter dina egna förutsättningar. Yoga skall vara njutbart och något att se fram emot. Du är här för din egen skull och inte någon annans så jämför bara dig själv med dig själv varje gång du kliver upp på mattan.

 

Hatha Yoga

Hatha Yoga är en av de mest kända yogaformerna. Ordet Ha betyder sol och Tha betyder måne och genom att utöva Hatha Yoga strävar vi för att balansera den maskulina(solen) och den feminina(månen) energin inom oss. Detta görs genom att hålla de olika positionerna, eller asanas som det heter på Sanskrit, under en längre tid. På så sätt utmanas vårt sinne och vår uthållighet samtidigt som vi bygger upp styrka. Även pranayama, eller andningövningar, ingår i Hatha Yogan samt meditation. Dessa hjälper oss att stilla sinnet och tysta ner våra tankar.

Passar: Alla. Även om du då och då stöter på en asana(position) som du ännu inte lyckats bemästra = sporre att öva hemma tills nästa gång.


Vinyasa Flow

Vinyasa Flow är en lite mer fartfylld typ av yoga. Vinyasa översätts till "att placera på ett visst sätt" och fokus ligger på att kombinera andningen med en flytande rörelse. Till skillnad från Hatha Yogan är vi inte stilla så mycket i våra asanas utan flödar från position till position i takt med andetaget. En lite mer fysiskt krävande klass där vi bygger upp både styrka och kondition.

Passar: Dig som provat yoga någon gång tidigare. Lite grundfysik behövs för att orka alla Vinyasas men den byggs såklart upp ju fler pass du går på!


Yin Yoga

Vi håller varje position i upp till fem minuter och jobbar oss långsamt in i dem. På detta vis kommer vi åt kroppens bindväv istället för att sträcka ut musklerna. Ett perfekt komplement för den som är aktiv då det förebygger träningsskador och ökar cirkulationen i kroppen. Alla rörelser görs sittande eller liggande och du behöver inte ha någon form av grundfysik för att kunna delta.

Passar: Nybörjare /alla

 

Special-klasser

Yin Yoga Deluxe med Erica

ericacreativeyin.JPG

En klass där vi varvar traditionella asanas från Yin Yogan med mjuka flödande rörelser. Vi stannar längre stunder i sittande och liggande positioner som arbetar med bindväven. Det ger dig tid att möta dig själv, din kropp och ditt andetag. Med inspiration från kinesisk medicin ger klassen inblick i kroppens meridianer och organ. Med kreativa intryck och verktyg som avslappnande musik, vägledda meditationer, mantran, dofter och inspirerande kort blir sinnena stimulerade och du kan fördjupa dig ytterligare i närvaron med dig själv.  En utforskande resa i lugnt tempo - för sinne, kropp och själ!

Pris: 180 kr
Längd: 90 min

Passar: Alla oavsett bakgrund och erfarenhet


Yoga 101

image2.png

Passar inte tiderna för våra klasser in på ditt schema? Eller vill du kanske fördjupa dig i din praktik genom att gå igenom varje position mer utförligt? Då är en Yoga 101-session något för dig! Under 60 min får du med hjälp utav en certifierad yogalärare gå igenom de positioner du har svårt med samt få övningar specialutformade efter dina behov. Som att ha en PT fast inom yoga! Du behöver inte skriva upp dig på något visst antal gånger utan bokar dig gång för gång och kommer överens om en tid som passar dig och läraren du väljer att praktisera med. För tillfället är det Eleonor som erbjuder denna tjänst.

Pris: 650 kr
Längd: 60 min

Passar: Nybörjare som erfaren yogi


Ashtanga Yoga med Ananda

image.png

Sara Ayni, grundare av Ananda - Hatha & Ashtanga Yoga, guidar dig genom en Ashtanga yoga-klass som är anpassad för nybörjare och dagliga yoga-utövare. Tillsammans kommer vi att lära oss sanskrit, yogafilosofi och praktisera det tredje steget i yogans åttafaldiga väg, som är asana. Vi utför olika asanas som stärker både din kropp och ditt sinne. Vi använder Vinyasa som betyder andning och rörelse, med syftet att förena andningen med rörelse, för att värma blodet och rensa kroppen. 

Ashtanga yoga har sina rötter i södra Indien, Mysore. Gurun av den moderna Ashtanga yoga: Pattabhi Jois lärde ut att vi ska rengöra vår kropp först för att sedan möta vår själ. Därav fokus på att dagligen praktisera yoga med en tydlig struktur att följa. 

Pris: 190 kr
Längd: 75 min

Passar: Nybörjare som erfaren yogi


Lär Dig Andas med Ananda

images.jpeg

Sara guidar dig genom medvetna övningar för att förlänga inandning, kvarhållning och utandning. När vi andas in tar vi emot och fyller på med energi och kraft. När vi kvarhåller andan fyller vi på och njuter av energin vi har mottagit. I utandningen tömmer vi tankar, känslor och ger upp det individuella jaget. Den som lär sig att kontrollera andningen lär sig hantera sin kropp, sina känslor och sitt sinne. Genom pranayama(andningsövningar) påverkar vi flödet av energi i kroppen. Att praktisera pranayama ger balans, närvaro och stabilitet till kropp och sinne.

Pris: 150 kr
Längd: 60 min

Passar: Nybörjare som erfaren yogi