IMG_6425.jpg

Våra Klasser

På Mandala Studio hittar du ett stort utbud av olika typer av yogaklasser. Alla våra lärare är certifierade och utbildade inom sin specifika typ av yoga.

Du som elev utgår alltid efter dina egna förutsättningar. Yoga skall vara njutbart och något att se fram emot. Du är här för din egen skull och inte någon annans så jämför bara dig själv med dig själv varje gång du kliver upp på mattan.

Vi har valt att dela in vissa klasser i Level 1 och 2 för att klassen ska vara anpassad efter hur länge du utövat just den typen av yoga. Övriga klasser anpassas efter deltagarnas erfarenhet.

 

Hatha Yoga

Hatha Yoga är en av de mest kända yogaformerna. Ordet Ha betyder sol och Tha betyder måne och genom att utöva Hatha Yoga strävar vi för att balansera den maskulina(solen) och den feminina(månen) energin inom oss. Detta görs genom att hålla de olika positionerna, eller asanas som det heter på Sanskrit, under en längre tid. På så sätt utmanas vårt sinne och vår uthållighet samtidigt som vi bygger upp styrka. Även pranayama, eller andningövningar, ingår i Hatha Yogan samt meditation. Dessa hjälper oss att stilla sinnet och tysta ner våra tankar.

Passar: Alla. Även om du då och då stöter på en asana(position) som du ännu inte lyckats bemästra = sporre att öva hemma tills nästa gång.


Vinyasa Flow

Vinyasa Flow är en lite mer fartfylld typ av yoga. Vinyasa översätts till "att placera på ett visst sätt" och fokus ligger på att kombinera andningen med en flytande rörelse. Till skillnad från Hatha Yogan är vi inte stilla så mycket i våra asanas utan flödar från position till position i takt med andetaget. En lite mer fysiskt krävande klass där vi bygger upp både styrka och uthållighet. 

Passar: Dig som provat yoga någon gång tidigare. Lite grundfysik behövs för att orka alla Vinyasas men den byggs såklart upp ju fler pass du går på!


Yin Yoga

Yin Yoga är våran lugnaste typ av yoga. Här är fokus bara på att slappna av och komma ner i varv. Vi håller positionerna i upp till fem minuter och jobbar oss långsamt in i dem med hjälp av andningen. På detta vis kommer vi åt kroppens bindväv och förebygger träningsskador. Ett perfekt komplement för den som är aktiv. Alla rörelser görs sittande eller liggande och du behöver inte ha någon form av grundfysik för att kunna delta. Bara kom och njut!

Passar: Nybörjare /alla


Kundalini Yoga

Kundalini Yoga är en yogaform som integrerar kropp med sinne för att skapa en inre balans. Den skiljer sig lite från dom andra yogaformerna i och med att den är lite mer andlig och spirituell. Yogaformen innehåller allt som yogan som tradition har att erbjuda; mantra, olika andningstekniker, olika kroppslås, fysiska övningar och meditation mm. 

Passar: Såväl van utövare som nybörjare. Klassen anpassas efter deltagarnas erfarenhet.


Morgonyoga

Ni vet väl att bästa tiden på dygnet att göra yoga är innan soluppgången? Kom och testa på Annie’s eller Eleonor’s morgon pass. Övningarna kommer vara liknande från pass till pass så att du kan känna igen dig och lägga fullt fokus på insidan. Då märker du dessutom dina framsteg extra tydligt! Yoga ska helst utövas på tom mage så kom innan frukost. Sedan har du en garanterat bra dag framför dig!

Passar: Nybörjare/alla


Familjeyoga

En yogaform för barn & vuxna! Ge dig och ditt/dina barn ett tillfälle att ta det lugnt och umgås. Det bjuds på en fantasifylld saga, innehållande enklare yogaövningar, som alla kan delta i. Vi blir påfyllda med kreativitet, positiv energi, glädje och avslappning. Under klassens gång bjuds det även på frukt.

Passar: Förälder med barn från 5 år och uppåt


Nybörjaryoga

Våran mest grundläggande yogaklass. Här gör vi inga avancerade rörelser och allt görs i långsam takt så att den som är ny enkelt ska kunna hänga med på vad som händer. Innehållet i klasserna varierar lite beroende på vilken lärare som leder men den gemensamma nämnaren är att rörelserna ska vara lätta.

Passar: Nybörjare/alla


Creative Yin Yoga

Yoga för alla sinnen. Här varvas traditionella asanas från Yin Yogan med mjuka flödande rörelser. En klass som får dig att komma med din kropp, din kreativitet och ditt inre välmående. Klassen fylls också med avslappnande musik, vägledda meditationer, mantran och mer därtill. En utforskande resa i lugnt tempo - för sinne, kropp och själ.

Passar: Nybörjare/alla


Anna’s Julspecial

“Jag är så glad att få hoppa in på en klass nu till jul och längtar efter att få se er, kända ansikten som nya! Så med det vill jag välkomna er på en frigörande klass ifrån hjärtat, ett ypperligt tillfälle att få landa i sig själv och ge sig själv en del av den julkärlek som vi ger till andra. Det kommer bli en klass i "favorit i repris"-anda där vi startar med ett skönt flöde som avtar i ett gäng yinyoga positioner innan vila, savasana. På denna klass kan ni använda Blinges Massage & Yoga 10-kort, om du har ett sådant, annars går det bra med Mandala Souls månadskort/10-kort. Hoppas vi ses! Massa kärlek från Anna”

Passar: Alla nivåer


Det visade sig att förfrågan fanns på en egen klass för männen. Så här kommer den: en helt egen Yin Yoga klass bara för er! Ungefär samma innehåll som vårat vanliga Yin Yoga pass men med mer fokus på att stretcha överkropp än höfter.

Passar: Stela män

Yin Yoga för män