IMG_6425.jpg

Våra Klasser

På Mandala Studio hittar du ett stort utbud av olika typer av yogaklasser. Alla våra lärare är certifierade och utbildade inom sin specifika typ av yoga.

Du som elev utgår alltid efter dina egna förutsättningar. Yoga skall vara njutbart och något att se fram emot. Du är här för din egen skull och inte någon annans så jämför bara dig själv med dig själv varje gång du kliver upp på mattan.

Vi har valt att dela in vissa klasser i Level 1 och 2 för att klassen ska vara anpassad efter hur länge du utövat just den typen av yoga. Övriga klasser anpassas efter deltagarnas erfarenhet.

 

Hatha Yoga

Hatha Yoga är en av de mest kända yogaformerna. Ordet Ha betyder sol och Tha betyder måne och genom att utöva Hatha Yoga strävar vi för att balansera den maskulina(solen) och den feminina(månen) energin inom oss. Detta görs genom att hålla de olika positionerna, eller asanas som det heter på Sanskrit, under en längre tid. På så sätt utmanas vårt sinne och vår uthållighet samtidigt som vi bygger upp styrka. Även pranayama, eller andningövningar, ingår i Hatha Yogan samt meditation. Dessa hjälper oss att stilla sinnet och tysta ner våra tankar.

Passar: Alla. Även om du då och då stöter på en asana(position) som du ännu inte lyckats bemästra = sporre att öva hemma tills nästa gång.


Vinyasa Flow

Vinyasa Flow är en lite mer fartfylld typ av yoga. Vinyasa översätts till "att placera på ett visst sätt" och fokus ligger på att kombinera andningen med en flytande rörelse. Till skillnad från Hatha Yogan är vi inte stilla så mycket i våra asanas utan flödar från position till position i takt med andetaget. En lite mer fysiskt krävande klass där vi bygger upp både styrka och kondition.

Passar: Dig som provat yoga någon gång tidigare. Lite grundfysik behövs för att orka alla Vinyasas men den byggs såklart upp ju fler pass du går på!


Yin Yoga

Vi håller varje position i upp till fem minuter och jobbar oss långsamt in i dem. På detta vis kommer vi åt kroppens bindväv istället för att sträcka ut musklerna. Ett perfekt komplement för den som är aktiv då det förebygger träningsskador och ökar cirkulationen i kroppen. Alla rörelser görs sittande eller liggande och du behöver inte ha någon form av grundfysik för att kunna delta.

Passar: Nybörjare /alla


Kundalini Yoga

Kundalini Yoga är en yogaform som integrerar kropp och sinne för att skapa en inre balans. Den skiljer sig lite från dom andra yogaformerna i och med att den är lite mer andlig och spirituell. Yogaformen innehåller allt som yogan som tradition har att erbjuda; mantra, olika andningstekniker, olika kroppslås, fysiska övningar och meditation mm. 

Passar: Såväl van utövare som nybörjare. Klassen anpassas efter deltagarnas erfarenhet.


Morgonyoga

Du vet väl att bästa tiden på dygnet att göra yoga är innan soluppgången? Kom och testa på vårat morgonpass och ta in den lugna och harmoniska energin som infinner sig tidigt på morgonen. Övningarna kommer vara liknande från pass till pass så att du kan känna igen dig och lägga fullt fokus på insidan. Då märker du dessutom dina framsteg extra tydligt! Yoga ska helst utövas på tom mage så kom innan frukost. Sedan har du en garanterat bra dag framför dig!

Passar: Nybörjare/alla


Familjeyoga

Erica gästar oss lite då och då och håller familjeyoga: en yogaform för barn & vuxna! Ge dig och ditt/dina barn ett tillfälle att ta det lugnt och umgås. Det bjuds på en fantasifylld saga, innehållande enklare yogaövningar som alla kan delta i. Vi blir påfyllda med kreativitet, positiv energi, glädje och avslappning. Under klassens gång bjuds det även på frukt. Ingen tidigare yogaerfarenhet krävs, det är en rolig aktivitet för alla barn där de genom en saga får lära sig att de är värdefulla och fantastiska precis som dem är. I en vardag med mycket press och stress kan det vara av stor nytta för barnen att få en kvalitetsstund med mamma/pappa/mormor/farfar där de får koppla av och fokusera inåt.

Passar: Förälder med barn från 5 år och uppåt


Nybörjaryoga

Våran mest grundläggande yogaklass. Här gör vi inga avancerade rörelser och allt görs i långsam takt så att den som är ny enkelt ska kunna hänga med på vad som händer. Vi går igenom varje position från grunden så det kan även vara en bra idé för dig som yogat länge att testa en nybörjarklass för att få inblick i hur du ska positionera dig i varje asana. Innehållet i klasserna kan variera lite beroende på vilken lärare som leder men den gemensamma nämnaren är att rörelserna ska vara lätta.

Passar: Nybörjare/alla


Creative Yin Yoga

En klass där vi varvar traditionella asanas från Yin Yogan med mjuka flödande rörelser. Vi stannar längre stunder i sittande och liggande positioner som arbetar med bindväven. Det ger dig tid att möta dig själv, din kropp och ditt andetag. Med inspiration från kinesisk medicin ger klassen inblick i kroppens meridianer och organ. Med kreativa intryck och verktyg som avslappnande musik, vägledda meditationer, mantran, dofter och inspirerande kort blir sinnena stimulerade och du kan fördjupa dig ytterligare i närvaron med dig själv.  En utforskande resa i lugnt tempo - för sinne, kropp och själ!

Passar: Alla oavsett bakgrund och erfarenhet


Avslappningsyoga

Känner du dig stressad? Under denna klass ligger fokuset på att bara varva ner och ta det lugnt. Vi går inte in i några djupa stretcher och använder oss utav hjälpmedel som filtar och block för att ta oss in i passiva positioner där du inte behöver göra något annat än att andas. Både Antonio & Eleonor kommer att vägleda och ge justeringar i asanas som reducerar stress och dämpar ångest. Vi avslutar med en lång och härlig Savasana. Klassen är på engelska.

Passar: Alla nivåer


Passar inte tiderna för våra klasser in på ditt schema? Eller vill du kanske fördjupa dig i din praktik genom att gå igenom varje position mer utförligt? Då är en Yoga 101-session något för dig! Under 60 min får du med hjälp utav en certifierad yogalärare gå igenom de positioner du har svårt med samt få övningar specialutformade efter dina behov. Som att ha en PT fast inom yoga! Du behöver inte skriva upp dig på något visst antal gånger utan bokar dig gång för gång och kommer överens om en tid som passar dig och läraren du väljer att praktisera med. För tillfället är det Antonio eller Eleonor.

Passar: Nybörjare som erfaren yogi

Yoga 101